Sano Agrar Institut

Istraživanje i razvoj usmjeren na budućnost

Sano Agrar Institut. 

 

Osnova kvaliteta i uspješnosti je inovacija - iz prakse u praksu
Sano Agrar Institut je institut za istraživanje i razvoj koji sprovodi ispitivanje novih proizvoda i proizvodnih rješenja za Sano grupu koja se primjenjuje širom svijeta. 

Farma za uzgoj teladi 
Jedinstven Sano koncept ishrane teladi kao prve faze uzgoja junica putem Sano mliječnih zamjenica omogućavaju visok prirast i razvoj predželudaca, što je preduslov da tele izraste u visokoproduktivne krave. CIlj je da junice u 12 mjeseci postižu tjelesnu težinu od 380 kg i spremne su za osjemenjavanje, prvo telenje već sa 22 mjeseca a to omogućuje veću proizvodnju i do 2500 l mlijeka u životnom vijeku krave.

Mliječna farma 
Gazdinstvo ima 1.500 mliječnih krava sa proizvodnjom mlijeka više od 12.800 kg. U saradnji sa istaknutim stručnjacima iz naprednih evropskih zemalja, Izraela i SAD na Institutu se sprovode praktična istraživanja i testiranje inovacija u Sano konceptu. Rad sa zaštićenim aminokiselinama, metioninom i lizinom nezasićenim masnim kiselinama puferima i dr. samo su neki primjeri uspješnih istraživanja koji su izašli iz Sano instituta. 

Savremena proizvodnja ratarskih kultura – za najbolji osnovni obrok 
Institut na površini 2.000 ha sije kukuruz, travu, šećernu repu, žitarice i uljanu repicu. U Sano  Agrar Institutu sijemo na 300 ha specijalne vrste trava koje su posebno pogodne za silažu krava i junica. Žetva trave je u potpunosti mehanizovana. Stoga je moguće u roku od nekoliko dana silirati silažu za vlastitih 1.500 krava i 1.000 teladi i junica.  

Direktan kontakt sa nama

Sano-Savremena ishrana životinja d.o.o.
+387 (0) 51 - 582-050
+387 (0) 51 - 580-293
Ulica XVI krajiške motorizovane brigade br. 50-Maglajani
78250 Laktaši
Bosna i Hercegovina